UA / RU
Підтримати ZN.ua

New York Times закликала закрити Росії доступ на західні фінансові ринки

У редакційній статті New York Times міститься заклик готувати обмеження доступу російських банків і корпорацій на західні фінансові ринки.

Газета New York Times закликала західні країни підготувати пакет "значних і жорстких санкцій" на випадок, якщо Росія продовжить свою агресію у Східній Україні.

На думку газети, ці санкції повинні включати обмеження доступу російських банків і корпорацій на західні фінансові ринки.

У своїй редакційній статті газета вказує, що події у Донецьку та інших містах Східної України дуже схожі з тими, які призвели до російської анексії Криму.

"Фактично, проросійські сепаратисти, які захопили будівлю місцевої адміністрації в Донецьку, центрі індустріального регіону Донбасу, буквально виконують сценарій, складений у Криму, - йдеться у публікації. - Вони оголосили про незалежність регіону від України і закликали провести 11 травня референдум про приєднання до Росії".

"США і Європа багато разів говорили, що подальші агресивні дії Росії призведуть до суворих і болючих заходів. Настав час зайнятися підготовкою", - пише New York Times.

На думку видання, президент Росії Володимир Путін "повинен зрозуміти, що витрати вторгнення на схід України будуть набагато більшими, ніж наслідки путчу у Криму. Вони не тільки завдадуть шкоди і без того провислій російській економіці, але й, безсумнівно, призведуть до виникнення нової холодної війни".

Газета зазначає, що легко уявити, що сепаратистські вимоги в Донецьку, Харкові чи Луганську отримають насильницький характер, що змусить Путіна - або дасть йому привід виконати свою обіцянку про "захист" росіян в Україні.

"Нова відповідь Заходу має бути підготовленою та дієвою. А це, насамперед, означає, що європейці повинні піднятися над своїми внутрішніми проблемами і приєднатися до Вашингтону в узгодженні пакету великих і жорстких санкцій, які можна було б ввести в дію негайно у разі необхідності. Серед цих санкцій має бути обмеження доступу російських банків і корпорацій на західні фінансові ринки", - зазначає New York Times. !zn

Читайте також:

Лех Валенса вважає, що світ повинен відповісти Путіну "по-чоловічому" - у Гаазі

Чехія готова підтримати санкції проти РФ

Меркель пригрозила Росії подальшими санкціями

США закликали Росію не дестабілізувати ситуацію на південному сході України