UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невдалий жарт Ангели Меркель посварив Німеччину та Угорщину

Канцлер ФРН спробувала згладити ніяковість іншого німецького політика, пожартувавши, що "негайно вводити кавалерію в Угорщину не варто". Ображений Будапешт порівняв політику Меркель з діями Гітлера.

Необережне висловлювання канцлера ФРН Ангели Меркель на адресу Угорщини стало причиною скандалу, що розгорівся між двома країнами.

Все почалося із заяви представника німецької Соціал-демократичної партії Пєєра Штайнбрюка - політичного опонента Меркель. За його словами, Угорщину, де в останні роки "встановився диктаторський режим", потрібно виключити з Євросоюзу (нагадаємо, у березні угорський парламент прийняв низку резонансних поправок до конституції, що викликали осуд ЄС).

Шокована такою заявою Меркель спробувала згладити ніяковість, проте тільки погіршила ситуацію.

"Так, треба докласти всіх зусиль, щоб повернути країну на правильні рейки. Однак, мені здається, що негайно вводити туди кавалерію не варто", - спробувала пожартувати канцлер Німеччини.

Ця фраза Меркель здійснила в Угорщині ефект вибуху бомби.

Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан заявив, що кавалерію у вигляді танків Німеччина вже вводила в Угорщину в 1940-ві. Потім чиновник порівняв політику канцлера ФРН з діями Гітлера.

Чи виллється цей конфлікт у що-небудь серйозне, стане зрозуміло 22 травня, коли лідери двох країн зустрінуться на саміті ЄС. !zn

Читайте також:

Поляки "вбрали" Ангелу Меркель у в'язня концтабору і відправили за колючий дріт

ЄС стурбований: Угорщина створила свою антидемократичну конституцію

Президент Уругваю назвав главу Аргентини "старою відьмою"

В ОБСЄ відзначили прогрес України з часів Австро-Угорської імперії