UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ «наближається до завершення етапу ліквідації» ХАМАС

Прем’єр Ізраїлю стверджує, що ліквідації військового та управлінського потенціалу ХАМАСу буде досягнуто

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив першого липня, що ізраїльська армія наближається до ліквідації воєнізованого угруповання ХАМАС у Секторі Гази. Заява відбулася на тлі ескалації бойових дій між ЦАХАЛ та ліванським воєнізованим угрупованням «Хезболла». 

«Вчора я повернувся з візиту до підрозділу в Газі. Я побачив дуже значні досягнення в бойових діях, які ведуться в Рафаху. Ми наближаємося до завершення етапу ліквідації терористичної армії ХАМАСу і продовжимо завдавати ударів по її залишках», – заявив Нетаньягу під час зустрічі з курсантами Коледжу національної оборони Ізраїлю, повідомив офіс прем’єра.

За словами прем’єр-міністра, він був «дуже вражений досягненнями» ЦАХАЛ. Він заявив курсантам, що цілі Ізраїлю будуть досягнуті: повернення заручників, ліквідація військового та управлінського потенціалу ХАМАСу, гарантії того, що Газа більше не становитиме загрози, повернення ізраїльтян до їхніх домівок на півдні та півночі країни.

Читайте також: Нетаньягу сперечається з Байденом про постачання зброї на тлі загострення передвиборчої боротьби в США — The Hill

Нагадаємо, наприкінці червня ізраїльські війська поглибили своє вторгнення у два північних і південних райони Сектора Гази. На тлі цього посилилося протистояння між Ізраїлем та ліванським воєнізованим угрупованнями «Хезболла». Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант закликав держсекретаря США Ентоні Блінкена підтримати країну в її конфлікті у Лівані. Раніше Іран погрожував Ізраїлю «війною на знищення», якщо ЦАХАЛ розпочне широкомасштабні військові дії проти «Хезболли» у Лівані.