UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нетаньягу назвав кількість заручників, яку вимагає від ХАМАСу за один день припинення вогню

Прем’єр Ізраїлю заявив, що «відкритий до перемир’я», але потім війна «продовжиться на повну потужність»

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу озвучив формулу, за якою його уряд згоден продовжувати перемир’я із палестинським угрупованням ХАМАС в обмін на звільнення заручників. Ізраїльський лідер назвав її, коментуючи звільнення третьої групи заручників на третій день припинення вогню між ЦАХАЛ та ХАМАС. 

Нетаньягу у своєму зверненні до ізраїльтян 26 листопада зазначив, що нинішнє чотириденне перемир'я може бути продовжене, щоб дозволити звільнити більше заручників. Його формула: «за кожен день ще по 10» [звільнених заручників], передає слова прем’єра The Times of Israel.

Також Нетаньягу заявив, що він сказав Байдену, що «в кінці угоди ми повертаємо всю повноту влади, щоб досягти наших цілей: знищити ХАМАС, гарантувати, що Газа не повернеться до того, чим вона була, і, звичайно ж, звільнити всіх наших заручників».

Читайте також: Угруповання ХАМАС звільнило ще одну групу ізраїльських заручників
Читайте також: ХАМАС звільнив першу групу ізраїльських заручників у межах перемир’я

Нагадаємо, що чотириденне перемир’я між ХАМАС та ЦАХАЛ було досягнуто за посередництва Катару й триває з 24 по 27 листопада включно. Ізраїль, окрім припинення бойових дій, відпускає палестинських полонених. Байден, коментуючи звільнення 4-річної американської громадянки, заявив, що працюватиме з Нетаньягу над тим, щоб угода про припинення вогню була продовжена. Раніше Нетаньягу заявляв, що в полоні ХАМАСу знаходиться понад 240 заручників.