UA / RU
Підтримати ZN.ua

Неподалік резиденції Путіна встановили системи ППО «Панцир С-1»

Росіяни хочуть захиститися від дронів.

Поблизу резиденції президента Росії Владіміра Путіна в околицях Москви встановили систему протиповітряної оборони «Панцир С-1». Такі ж системи нещодавно знищили українські дрони-камікадзе.

Днями державний пропагандистський телеканал «Росія» показав відео будівництва нового майданчика для розміщення ППО в Москві. Журналісти Радіо Свобода знайшли його геолокацію: він розташований поряд із селищем Заріччя, де раніше в січні вже були розміщені ці установки.

Читайте також: Удари безпілотників по РФ свідчать про неефективність її протиповітряної оборони – британська розвідка

Тоді «Панцир» і його радар стояли в чистому полі, як випливає із супутникових знімків Google. Натомість зараз майданчик зробили стаціонарним, а позицію обнесли парканом і побудували для установок подіуми, які видно на іншому супутниковому знімку. Ці «Панцирі» встановлені менш ніж за 10 кілометрів від резиденції Владіміра Путіна в Ново-Огарьові.

Читайте також: Росія формує загородження біля Керченського мосту проти морських дронів ЗСУ – ЗМІ

Журналісти також вивчили супутникові знімки інших майданчиків у Підмосков’ї, на яких на початку 2023 року встановили системи ППО для захисту російської столиці від дронів – на Новоризькому шосе та в районі аеропорту Остаф’єво. І там, і там позиції «Панцирів» зазнали схожих змін: майданчики були вкриті бетонними плитами, обнесені парканами, а самі «Панцирі» поставили на подіуми.

Нагадаємо, цієї ночі Російську Федерацію знову атакували безпілотники. Метою, найімовірніше, була Москва.