UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нелегальне працевлаштування українок: у ФРН провели масштабний рейд

В ході операції обшуки провели в 130 житлових і комерційних приміщеннях в 13 федеральних землях.

У Німеччині в середу, 25 листопада, правоохоронні органи провели масштабну операцію, спрямовану проти нелегального працевлаштування в сфері догляду в домогосподарствах. В ході операції обшуки провели в 130 житлових і комерційних приміщеннях в 13 федеральних землях. Про це повідомляє DW.

Підставою для слідчих дій стало розслідування справи проти трьох громадян Польщі і пов'язаних з ними 71 людини на території Німеччини. Їх підозрюють в нелегальному перевезенні іноземців в комерційних цілях, незаконному працевлаштуванні іноземців, а також незаконному позбавленні та розкраданні зарплати.

Відзначається, що підозрювані знаходилися в полі зору поліції протягом останніх трьох років. Переважно жертвами псевдороботодавців були українці. Поліція розслідує близько 1400 випадків нелегального перебування і працевлаштування в Німеччині

За оцінками Головного митного управління Дрездена, через дії підозрюваних недонарахування до фондів соціального страхування склали близько 14 млн євро.

Читайте також: Заробітчани перевели до України понад $5 млрд у 2020 році

Відзначимо, на сьогодні в Україні зареєстровано 399,7 тисяч безробітних. Статус безробітного з початку карантину отримали майже півмільйона людей.

Раніше ZN.UA писало, що швидкого економічного відновлення від наслідків пандемії COVID-19 не буде - надто великим шоком вона стала для світової економіки і економіки ЄС. А нова хвиля пандемії в жовтні-листопаді 2020 року приводить до ще більших збоїв, оскільки вимагає нових заборон і обмежень. Детальніше в матеріалі "Відновлення в другу хвилю".