UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не сумнівайтеся, ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно – Сунак

Також глава британського уряду пообіцяв надати Україні системи ППО наступного року.

Очільник уряду Великої Британії Ріші Сунак, під час промови на щорічному банкеті лорд-мера Лондона, пообіцяв збільшити військову допомогу Україні, зокрема, для захисту неба. Про це повідомляє офіційний сайт британського уряду.

«Тому не сумнівайтеся, ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно. Наступного року ми збережемо або навіть збільшимо військову допомогу. І ми надамо нову підтримку для протиповітряної оборони, щоб захистити український народ і критичну інфраструктуру, на яку він покладається. Захищаючи Україну, ми захищаємо себе», - наголосив Сунак.

Британський міністр підкреслив, що відповідь Заходу на російську агресію проти України показала глибину його колективної рішучості.

«Швеція та Фінляндія вступають до НАТО. Німеччина збільшує видатки на оборону. Партнери в таких країнах, як Австралія, Японія та Південна Корея, підтримують нас. Ми розробили абсолютно нову модель санкцій. І через НАТО та Об’єднані експедиційні сили ми захищаємось від подальшої російської агресії... чи то на Сході, чи на Крайній Півночі», - додав Сунак.

Читайте також: Foreign Affairs: Чому російська війна проти України буде тривати ще довго?

Нагадаємо, раніше До України вперше приїздив очільник МЗС Британії Джеймс Клеверлі. Як зазначали ЗМІ, Клеверлі прибув до Києва, аби засвідчити належну і непохитну підтримку Великої Британії Україні, щоб вона мала можливість перемогти у розв’язаній Росією жорстокій війни та у її намаганнях зламати рішучість українців.