UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не працюють Telegram та WhatsApp: у РФ стався масовий збій інтернет-сервісів

Роскомнагляд звинувачує DDoS-атаку.

Росіяни скаржаться на масовий збій популярних інтернет-сервісів, зокрема Telegram та WhatsApp. Про це повідомляє The Moscow Times з посиланням на дані Downdetector.

Журналісти пишуть, що це вже другий збій Telegram за тиждень, минулий був 19 серпня. Директор "Товариства захисту інтернету" Міхаіл Клімарьов припустив, що Кремль почав блокування WhatsApp та Telegram.

Читайте також: ФСБ навчилася відстежувати приватне листування у Signal, Telegram та WhatsApp – NYT

Окрім месенджерів, у Росії "впали" й інші сервіси: Roblox, Steam, Discord, Twitch, AppStore, Skype, ВКонтакте, Яндекс та навіть сервіс фіксування збоїв "сбой.рф". Росіяни також не можуть зайти на сайти деяких банків, мобільних операторів та "Вікіпедію". 

Державний Роскомнагляд у свою чергу заявив, що збій викликала DDoS-атака на сервіси операторів зв'язку. За словами російського відомства, атака відбита, а кількість скарг вже почала знижуватися.

Раніше тисячі користувачів у Росії скаржилися, що у них перестав відкриватися відеохостинг YouTube. Речник Держдепартаменту Метью Міллер у відповідь на це заявляв, що Кремль намагається приховати від свого народу дії російського уряду