UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не лише в магазинах, але й в авто: Чехія повернула "масковий режим"

В уряді також не заперечують можливості закриття деяких магазинів та перукарень. 

Уряд Чехії після виявлення майже 12 тис. нових хворих прийняв рішення повернутися до "маскового режиму" в країни. Маски відтепер потрібно використовувати не лише в магазинах, але й в авто, якщо у салоні є люди з різних сімей. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky

Зазначається, що маски потрібно одягати також в тих громадських місяцях на вулиці, де немає можливості дотримуватися соціальної дистанції в два метри. Попри це, маски можуть не використовувати люди, які живуть в одному будинку. 

В уряді також не заперечують можливості закриття магазинів, які не займаються продажем товарів першої необхідності, а також перукарень. 

ЗМІ повідомляє про те, що згодом також можуть вирішити ввести обмеження на пересування громадян, проте про повну заборону на вихід з дому мова не йде. 

Читайте також: У Чехії різко зросла добова кількість заражених COVID-19

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.