UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не лише Пригожин: Міноборони РФ теж вербує в’язнів на війну проти України — ЗМІ

Злочинцям пропонують піврічний контракт і грошову винагороду.

Загальновідомо, що Російська Федерація вже давно вербує для участі у війні проти України в’язнів з місць позбавлення волі. Раніше в мережі з’явилися докази того, що цим займається керівник ПВК «Вагнера» Євгєній Пригожин, але тепер у нього з’явився «конкурент». Як повідомляє видання «Важные истории», найманців у колоніях шукають і співробітники Міноборони РФ.

Журналісти, посилаючись на анонімні джерела серед родичів ув’язнених у Рязанській області та Ставропольському краї, розповіли, що Міноборони Росії вербує найманців щонайменше з кінця вересня. За їхніми словами, пріоритет віддається «червоним» колоніям, де серед інших відбувають покарання колишні силовики.

Співрозмовники видання пригадали, що їхніх рідних спробували завербувати у батальйон «Шторм», пообіцявши грошові кошти та контракт на пів року. Перших найманців було вивезено з вищезазначених регіонів 11 жовтня. 

За словами батька одного із засуджених з Рязанської виправної колонії, після візиту представників Міноборони на війну в Україну погодилися їхати близько 100 людей. Після проходження тестування з них відібрали 60. Вони вже написали прохання про помилування і дали підписку про нерозголошення інформації. 

Журналісти зазначають, що існує як мінімум два угрупування «Шторм», пов'язаних з Міноборони РФ. Перше — штурмовий батальйон, сформований в «ЛНР» в липні 2022 року. Друге — загін добровольців з Північної Осетії, який воює в Україні вже чотири місяці.

Читайте також: «Кухар Путіна» Пригожин вперше визнав, що створив ПВК «Вагнер»

Раніше повідомлялося, що керівники колоній незадоволені візитами Пригожина для вербування «добровольців», оскільки через них часто виникають заворушення між в’язнями.