UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Не бійтеся бути вільними»: Колеснікова записала звернення до білорусів

Сьогодні в Білорусі проходить Марш Справедливості.

Білоруська опозиціонерка Марія Колеснікова записала звернення до протестуючих співвітчизників. У неділю в Білорусі проходить традиційний марш противників фальсифікації виборів і міліцейського свавілля.

«Свобода варта того, щоб за неї боротися. Не бійтеся бути вільними! Міцно обіймаю і люблю. Величезне спасибі родині, друзям, родичам і всім, хто нас підтримує. Спасибі міжнародному співтовариству і культурній спільноті за вашу підтримку і солідарність. Я щаслива бути білорускою. Ви неймовірні!», - цитує Колеснікову «Єврорадіо».

Опозиціонер знаходиться в мінському СІЗО, її підозрюють у «спробі захоплення державної влади». 6 вересня силовики викрали її в центрі столиці Білорусі, а в ніч на 7-е спробували видворити в Україну. Але Колеснікова порвала свій паспорт і залишилася в Білорусі.

У своєму зверненні членкиня Координаційної ради додала, що ні про що не шкодує і зараз вчинила б так само.

Читайте також: Помпео анонсував санкції проти режиму Лукашенка через Колесникову

На сьогодні в Білорусі затримані майже всі члени президії Координаційної ради опозиції, ще частина була вивезена з країни спецслужбами. На волі залишається лише нобелівський лауреат Світлана Алексієвич. Попри репресії з боку режиму Лукашенка, Координаційна рада продовжує роботу.

З 9 вересня Марія Колеснікова, яку 7 вересня намагалися вивезти з Білорусі, знаходиться в СІЗО, вона проходить підозрюваною у кримінальній справі про «спробу захоплення влади» - ст. 361 КК Білорусі.

Колеснікова вимагала від Слідчого комітету відкрити справу проти співробітників КДБ, МВС і ГУБОПіК, які, за її словами, під час затримання погрожували їй вбивством.

Нагадаємо, представниць білоруської опозиції Марію Колеснікову, Світлану Тихановську і Вероніку Цепкало номінували на премію Сахарова, яку присуджує Європарламент.