UA / RU
Підтримати ZN.ua

Названо найкращі фотографії дикої природи за версією World Nature Photography Awards 2020

13 кращих кадрів дикої природи 2020 року

© Thomas Vijayan/WNPA
© Vittorio Ricci/WNPA
© Raymond Nowotny/WNPA
© Dipanjan Pal/WNPA
© Alessandro Gruzza/WNPA
© Christa Funk/WNPA
© Dale Paul/WNPA
© Doron Talmi/WNPA
© Harry Skeggs/WNPA
© Lawrence Worcester/WNPA
© Nick Dale/WNPA
© Dr Tze Siong Tan/WNPA
© Gunther de Bruyne/WNPA

World Nature Photography Awards - міжнародний конкурс фотографій дикої природи, визнав найкращим фотографом року Томаса Віджаяна за його роботу «The World is Going Upside Down». На фото зображений орангутанг, що підіймається на дерево. Фотографія також отримала золото в категорії «Тварини в їх природному середовищі».

Щоб зробити цей знімок борнейского орангутанга фотограф заліз на дерево в національному парку Танджунг Путінг і став чекати. «Я вибрав дерево, яке росло в воді, щоб отримати гарне відображення неба, через яке зображення буде виглядати перевернутим. Потім я заліз на дерево і чекав кілька годин. Це звичайний шлях, по якому орангутанги переправляються на інший острів, тому я був впевнений, що отримаю цей кадр, якщо буду терпляче чекати» - розповів Віджаян.

Мета конкурсу - вшановувати кращих фотографів-натуралістів з усього світу, демонструючи красу природи широкій аудиторії. Засновники конкурсу прагнуть допомагати організаціям, які займаються питаннями зміни клімату. Весь прибуток від вступних внесків передається провідним благодійним організаціям світу, які працюють в цій галузі.

У WNPA є 13 категорій - від пейзажної фотографії до тварин в їх природному середовищі, фотожурналістики і взаємодії людини з природою.

Читайте також: Акули, жаби, дайвери і танк: міжнародний конкурс підводної фотографії назвав найкращого фотографа року

Нагадаємо, раніше щорічна премія від журналу The Oceanographic, Ocean Photography Awards оголосила переможців 2020 року під час віртуальної церемонії.