UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наїзд автомобіля на піцерію під Парижем не був терактом - МВС Франції

Водій страждав від депресії.

Наїзд автомобіля на терасу піцерії у маленькому містечку на схід від Парижа не був терактом, повідомив прес-секретар міністерства внутрішніх справ Франції П'єр-Ані Бранде, передає Reuters.

"Я не можу сказати вам, що версія теракту відкинута, але це не провідна лінія розслідування на цьому етапі. Перші ознаки не вказують на тероризм", - сказав Бранде.

За його словами, 32-річний водій, що скоїв наїзд, страждав від депресії і створив враження "нестабільного персонажа". Крім того, прес-секретар уточнив, що водій жив у сусідньому селі і в неділю, за день до інциденту, намагався вчинити самогубство.

Як раніше повідомлялося, в понеділок увечері автомобіль BMW на великій швидкості врізався в піцерію в містечку Септ-Сор за 34 км на схід від французької столиці, в результаті чого загинула 13-річна дівчинка і ще 13 осіб отримали травми. За кермом перебував громадянин Франції. Водія BMW затримали на місці події. Перший допит показав, що він не збирався вчинити теракт.

Нагадаємо, в американському місті Шарлотсвілль (штат Вірджинія), де проходять протести проти націоналістів, невідомий на автомобілі скоїв наїзд на маніфестантів, загинула щонайменше одна людина, повідомив мер міста Майк Сигнер.