UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найбільший у світі круїзний лайнер прибув до Великобританії за першими пасажирами

Harmony of the Seas може перевозити 8,5 тис. чоловік.

У Великобританію прибув найбільший у світі круїзний лайнер Harmony of the Seas. Корабель завдовжки 362 м причалив у порту Саутгемптона, пишуть британські ЗМІ.

Цей гігантський лайнер, що належить американській компанії Royal Caribbean International, може перевозити 6,78 тис. пасажирів і 2,1 тис. членів екіпажу.

До їх послуг на Harmony of the Seas – 20 ресторанів і 23 басейни, аквапарк, каток, казино, театр, спортивні зали та майданчики, а також сад більш ніж з 10 тис. рослин і 50 деревами. Висота судна – 70 м, на ньому 16 палуб для пасажирів і дві – для команди.

Судно вартістю 1 млрд дол. будували майже три роки на верфі у французькому місті Сен-Назер.

Harmony of the Seas прийме в Саутгемптоні перших пасажирів на борт і 22 травня вирушить у Роттердам. Далі 26 травня судно здійснить короткостроковий круїз в Шербур, а 29 травня вирушить в Барселону, яка стане літньою базою для лайнера.

Раніше повідомлялося про те, що у США будується найбільший в історії авіації літак, розмах крил якого становить 117 метрів. Даний літальний засіб буде використовуватися для запуску ракет зі стратосфери. Загальна максимальна вага аерокосмічного судна становитиме 540 тисяч кілограмів.