UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найбільші авіакомпанії США попросили термінову фінансову підтримку через коронавірус

Галузь опинилася під загрозою через наслідки епідемії нового коронавірусу.

Американські авіаперевізники через збитки від обмежень, введених в рамках боротьби з епідемією коронавірусу, попросили про негайну фінансову допомогу для захисту 11 млн працівників галузі, повідомляє Global Look Press.

Об'єднання авіакомпаній США звернулося до конгресу і адміністрації президента надати "негайну фінансову допомогу, заявивши, що галузь опинилася під загрозою через наслідки епідемії нового коронавірусу.

У своєму листі, направленому міністру фінансів США Стівену Мнучину, спікеру палати представників Ненсі Пелосі, конгресмену Кевін Маккарті і сенаторам Мітчу Макконнеллу і Чаку Шумеру об'єднання звернулося від імені 11 млн працівників галузі.

"Стрімке поширення COVID-19 і введені урядом і бізнесом обмеження на авіаперельоти ніколи ще не мали такого впливу на американську авіацію і наших співробітників", - йдеться в заяві.

Необхідність в діях настільки широка і срочна, що її неможливо переоцінити. Це терміново і безпрецедентно.

Організація, яка звернулася до влади, представляє найбільших американських авіаперевізників, в тому числі American Airlines, Delta, United і Southwest.

Мнучин раніше заявив, що у зв'язку з поширенням коронавірусу авіакомпанії США потрапили в гіршу ситуацію, ніж та, яка склалася після терактів 11 вересня 2001 року. Він зазначив, що спілкувався з керівниками найбільших авіакомпаній країни, які "дуже близькі до того, щоб повністю припинити польоти". Американські авіаперевізники потребують $ 50 млрд допомоги від держави.

Американські авіаперевізники - не перші, які зіткнулися з економічною кризою в галузі. Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) очікує, що збитки від припинення авіасполучення між країнами вплинуть на прибутковість компанії. Компанія може втратити близько 35% від планованого раніше доходу за перший квартал поточного року.

За оцінками Bloomberg, пандемія коронавіруса збанкротить більшість авіакомпаній у всьому світі до кінця травня, якщо уряду і авіа-галузі не зроблять певні кроки.

Детальніше про боротьбу з коронавірусом в світі читайте в матеріалі ZN.UA "Світ у боротьбі з коронавірусом: як Україну та інші країни поступово затягує в глобальний карантин".