UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навального заарештували на 20 діб, опозиціонер закликає до акцій протесту по всій Росії

Російський політик закликав своїх прихильників вийти на вулиці 7 жовтня.

Симоновський суд Москви 2 жовтня заарештував російського опозиціонера Олексія Навального на 20 діб. Офіційно політик покараний за "за неодноразові порушення організації проведення мітингів і демонстрацій".

Як стверджується в матеріалах справи, Навальний неодноразово закликав громадян до участі в неузгодженому з органами виконавчої влади заходу за адресою Нижній Новгород, площа Маркіна 29 вересня 2017 року", передає DW.

В суді опозиціонер заявив, що провину не визнає, а своє адміністративне переслідування вважає частиною перешкоджання його політичної діяльності.

Політик стверджує, що в якості доказу йому пред'явили копію поста з Facebook, який писав не він. Навальний також підкреслив, що захід з його участю в Нижньому Новгороді було погоджено.

Опозиціонер назвав винесений йому вирок "абсолютно незаконним", а також закликав всіх росіян "брати участь у протестних акціях 7 жовтня не тільки в Санкт-Петербурзі, але і по всій країні".

Нагадаємо, що 29 вересня у Росії затримали опозиційного політика Олексія Навального.

Його затримали в під'їзді власного будинку в Москві. За словами Навального, правоохоронці відвезли його в ОВС "Даниловський".

29 вересня політик повинен був виступати на узгодженому мітингу в Нижньому Новгороді.

Пізніше у відділенні поліції на нього склали адміністративний протокол про неодноразовому порушенні організації проведення заходу.