UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навальний про журналістів "Первого канала": Чокнуті збоченці, їх треба судити

Опозиціонер засудив брехню російських ЗМІ про конфлікт на Донбасі. Він зазначив, що вимагати від воєнізованих структур давати правдиву інформацію так само наївно, як і пропонувати їм "ви стріляйте, але так, щоб не вбило".

Російський опозиціонер Олексій Навальний обурений сюжетом "Первого канала", у якому жінка розповідає про страту українськими силовиками дитини у Слов'янську.

Нагадаємо, у сюжеті жінка, яку журналісти представили як біженку з Слов'янська, розповідає, що українські військові розіп'яли трирічного хлопчика у центрі міста, влаштувавши таким чином публічну страту.

"Все зрозуміло. Зрозуміло, що інформаційні та дезінформаційні кампанії - така сама частина конфлікту, як і бігання з автоматом. Зрозуміло, що будь-яка сторона завжди буде передавати, що вона збила двадцять літаків, знищила переважаючі сили, очікує незабаром підкріплення і "кулеметник Петров" (Шнайдер), увірвавшись в розташування противника, знищив двадцять гітлерівців (червоноармійців), захопив ворожого генерала і благополучно повернувся до своїх", - написав Навальний у своєму блозі.

На думку Навального, вимагати від воєнізованих структур давати правдиву інформацію так само наївно, як і пропонувати їм "ви стріляйте, але так, щоб не вбило".

ТАКОЖ: Верховна Рада попросила у світової громадськості захисту від брехні російських ЗМІ

Він підкреслює, що всьому є межа. "Чокнуті збоченці. Вони зовсім там хворі, щоб вигадувати таке? Навіть якщо просто використовують у своїх цілях божевільну жінку - це нічого не змінює", - написав він і дав посилання на сюжет вищезгаданий сюжет "Первого канала".

"За таке реально треба судити. Люди, які подібне влаштовують, небезпечні для суспільства, і те, що вони роблять - кримінальний злочин", - написав Навальний.

Зазначимо, що журналіст російської "Новой газеты" Євген Фельдман опитав кілька десятків жителів Слов'янська, і жоден з них не підтвердив інформацію "Первого канала" про те, що українські військові після захоплення міста показово стратили дитину на центральній площі.

Читайте також:

The New Republic: Дмитро Кисельов переосмислює мистецтво російської пропаганди

Росії визнали програму Кисельова про розгін українського Євромайдану "прямою дезінформацією"

Путін дав журналісту Кисельову орден за "сумлінну працю"