UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навальний покликав жителів Росії на протест перед інавгурацією Путіна

Навальний записав відеозвернення під назвою "Путін нас не цар. 5 травня виходимо на вулиці".

Політик Олексій Навальний, не допущений до виборів на території Росії, анонсував акції протесту перед днем інавгурації Володимира Путіна, який 7 травня вступає на черговий шестирічний термін.

Він назвав вибори Путіна повністю сфальсифікованими. "Кремль намагається переконати нас, що володіє підтримкою абсолютної більшості, і ретельно намагається стерти з наших голів простий факт: навіть на цих повністю фальсифікованих "виборах", куди людей зганяли силою, за офіційними даними, за нього проголосувало 56 мільйонів виборців", - йдеться в повідомленні на сайті Навального.

При цьому 53 мільйони за Путіна не проголосували . "Оскільки побігли ставити хрестик-галочку навпроти "Путін", значить, не в усьому вони з ним згодні. І точно не давали йому права робити, що завгодно. Не давали йому права ставати монархом. Путін їм не цар", - вважає Навальний.

"Давайте вийдемо на вулиці міст 5 травня на марші за право бути громадянами своєї країни", - йдеться в заяві.

Навальний анонсував заявки на акції у багатьох містах Росії і попередив, що вони відбудуться в цих місцях, навіть якщо влада відмовлять у їх проведенні.

"Якщо будемо залишатися вдома, то самі себе поступово перетворимо на кріпосних селян", - додав Навальний.

Нагадаємо про те, що на так званих "президентських виборах", які відбулися на території Росії 18 березня, чинний керівник країни Володимир Путін отримав 76,7% голосів своїх підданих.