UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навальний подав понад 950 позовів про скасування результатів виборів мера Москви

Опозиціонер Олексій Навальний, який програв вибори мера Москви Сергію Собяніну, завалив міські суди сотнями скарг з вимогами скасувати підсумки голосування.

Російський опозиціонер Олексій Навальний оскаржив у суді результати виборів мера Москви.

Одну позовну заяву з оскарженням результатів виборів у цілому колишній кандидат подав до Мосміськсуду, і ще 951 позов - до районних судів Москви за результатами голосування у дільничних виборчих комісіях.

Загальний обсяг скарг склав 50 тисяч сторінок. Фотографію скриньок із заявами у своєму Instagram опублікувала кореспондент "Ехо Москви" Дарина Пещикова.

Нагадаємо, вибори мера Москви пройшли 8 вересня. За даними ЦВК, перемогу вже у першому турі здобув т.в.о. столичного мера Сергій Собянін з 51,37% голосів. Олексій Навальний посів друге місце, набравши 27,24%.

Інавгурацію обраного мера призначено на четвер, 12 вересня.

У той же час, Навальний не визнає підсумки виборів, оскільки, на його думку, його Сергій Собянін уникнув другого туру завдяки адміністративному ресурсу.

У скаргах зазначено, що за Собяніна безкоштовно агітували міські газети, у тому числі "Вечірня Москва"; пенсіонерам роздавали продуктові набори; а списки голосів на дому складали соціальні служби, що, на думку Навального, фактично вилилося у примушування до участі у виборах. !zn

Читайте також:

На виборах мера Москви Навальний програв Собяніну

У пошуках незаконної агітації в Москві розкрили квартиру прихильників Навального

Російському опозиціонеру Навальному з подачі Жириновського загрожує нова кримінальна справа

Навального відпустили на свободу до набуття чинності вироку