UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навальний просить США ввести санкції проти 34 росіян

Фонд Навального написав листа Байдену з пропозиціями щодо санкцій..

Фонд по боротьбі з корупцією (ФБК) російського опозиційного політика Олексія Навального направив президенту США Джо Байдену листа з пропозиціями про персональні санкції щодо 34 осіб, при цьому 7 з них вже знаходяться в списку санкцій Вашингтона. Про це повідомляє CNN.

У списку представлені три групи осіб:

Серед фігурантів російський мільярдер Роман Абрамович, якого назвали "ключовим фактором і передбачуваним бенефіціаром кремлівської клептократії", а також глава Міністерства охорони здоров'я РФ Михайло Мурашко, який "відповідальний за отруєння Навального і перешкоджанні його евакуації в Німеччину".

"Лист адресовано президенту Сполучених Штатів - наймогутнішої країни. США вже давно застосовували санкції проти осіб, причетних до корупції. Якщо хто і може що-небудь зробити, так це США", - заявив виконавчий директор ФБК Володимир Ашурков, який підписав лист.

Читайте також: США готуються ввести нові санкції проти Росії - Зеркаль

Раніше в США повідомили про те, що Байден не має наміру скасовувати санкції проти Росії за окупацію Криму. В В Україні також створили реєстр постраждалих від збройної агресії Росії