UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Натовп годували брехнею»: лідер республіканців в Сенаті звинуватив Трампа в провокації штурму Капітолію

За словами Макконнелла, ситуацію спровокував "президент і інші впливові люди"

Лідер більшості в Сенаті від Республіканської партії Мітч Макконнелл звинуватив чинного президента США Дональда Трампа в тому, що той спровокував натовп, увірвавшись 6 січня в Капітолій.

Слова Макконнелл призводить Reuters.

«Натовп годували брехнею... Її спровокували президент та інші впливові люди», - заявив республіканець.

Читайте також: Байдену передадуть "ядерний чемодан", попри бойкот Трампа - CNN

6 січня група учасників мітингу на підтримку Дональда Трампа прорвалася в будівлю Конгресу і на кілька годин паралізувала його роботу. Трамп закликав прихильників, котрі намагалися зірвати затвердження результатів виборів, розійтися по домівках. Найбільші соцмережі заблокували акаунти президента США.

11 січня Трамп ввів Вашингтоні режим надзвичайної ситуації, що триватиме до 24 січня.

Інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня. Дональд Трамп всупереч традиції не збирається брати участь у церемонії передачі влади і залишить Білий дім до початку процедури.

Незадовго до інавгурації Байдена демократи в Конгресі запустили процедуру імпічменту Трампа.

Багато хто з прихильників Трампа щиро переконані, що фальсифікація результатів голосування допомогла Джо Байдену перемогти на виборах. Значний відсоток прихильників Трампа, черпаючи інформацію з соцмереж і ультраправих сайтів, не вірять і в небезпеку вірусу COVID-19. Як же вийшло, що Америку захлеснула хвиля дезінформації? Читайте в статті Ганни Бродські-Кроткіной "Велика брехня".