UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони Латвії повідомило про посилення оборони НАТО на східних кордонах країни

Навчання латвійських військ з силами НАТО стали настільки активними, що країні потрібен новий військовий полігон, зазначив глава Міноборони Латвії.

Латвія зміцнює обороноздатність своїх східних кордонів, тренує ополчення і бажає розмістити в країні контингент НАТО, розповів латвійський міністр оборони Раймонд Бергманіс. У планах балтійської держави – переозброєння прикордонної служби та організація спільного з США навчання підрозділів ополчення.

Як зазначив Бергманис в інтерв'ю для видання BNS, вкрай важливим компонентом забезпечення безпеки його країни є присутність військовослужбовців інших країн-учасників НАТО. У даний момент навчання військ Латвії та інших країн альянсу на Адажському полігоні настільки активні, що Міноборони стало до створення нового полігону в Алуксне.

Читайте також: Латвія надала притулок двом кораблям ВМФ РФ

Раніше глава латвійського національного оборонного відомства вказував на те, що армія РФ неодноразово проводила біля кордонів його країни військові навчання, в яких відпрацьовувала агресивні наступальні дії.

Російські збройні сили неодноразово викривалися у провокаціях проти країн балтійського регіону та країн НАТО в цілому.

За минулий рік про наближення до свого повітряного простору російських літаків неодноразово заявляли уряди балтійських країн та Великобританії. Так, у грудні минулого року винищувачі НАТО перехопили військовий літак РФ біля кордонів Латвії, а через кілька днів до морських кордонів країни наблизився російський військовий корабель. 29-го лютого Міноборони Латвії знову повідомило про наближення до своєї акваторії кораблів ВМФ Росії.

Як повідомлялося раніше, на кордоні РФ і Латвії буде побудовано триметровий паркан.