UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО стурбоване підтримкою з боку РФ ракетної та ядерної програм КНДР

Візит Путіна до Пхеньяну також викликає занепокоєння.

Путін та Кім у Пхеньяні

Путін та Кім у Пхеньяні

У НАТО стурбовані тим, що Росія підтримує ракетну та ядерну програми Північної Кореї, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Він також прокоментував візит Владіміра Путіна до Пхеньяну.

«Ми, звичайно, також стурбовані потенційною підтримкою, яку Росія надає Північній Кореї, коли йдеться про її ракетну та ядерну програми. Ми бачимо, яку військову підтримку Росія отримує від Північної Кореї, а також від Ірану, і як Китай підтримує військову економіку», – зазначив Столтенберг під час спільної пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні.

Генсек Альянсу також підтримав заяву американського держсекретаря, що візити Путіна до Північної Кореї демонструють та підтверджують дуже тісний зв’язок між РФ та авторитарними режимами. До них же Столтенберг відніс і Китай з Іраном.

«Це також свідчить про те, що наша безпека є не регіональною, а глобальною… Ідея, що ми можемо розділити оборону на регіональні театри, більше не працює. Усе взаємопов’язане, тому ми повинні разом вирішувати ці виклики», – додав генсек НАТО.

Читайте також: Якщо Китай долучиться до поставок КНДР для Росії, це буде трагедією — Зеленський

Нагадаємо, зранку, 19 червня, російський диктатор Владімір Путін прибув до КНДР на зустріч з Кім Чен Ином. Кім зустрів Путіна на світанку в аеропорту Пхеньяну. Лідери потисли руки, обійнялись і поговорили біля літака російського лідера. Потім пара їхала в одному лімузині і разом пішла в готель, де мешкатиме Путін.

За даними ЗМІ, перед початком переговорів між двома диктаторами, Кім пообіцяв господарю Кремля «повну підтримку» у війні, яку РФ веде проти України. Путін своєю чергою анонсував підписання угоди про зміцнення зв’язків РФ та КНДР.