UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО має збільшити допомогу Україні в сфері безпеки — Болтон

Болтон виступив і проти "Північного потоку 2"

Колишній радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон вважає, що члени НАТО повинні збільшити допомогу Україні в галузі безпеки для врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

"Моя рекомендація для України щодо того, як стати членом НАТО, полягає в тому, щоб США та інші члени альянсу збільшили їй допомогу в області безпеки для врегулювання конфлікту в Донбасі. Результатом повинна стати можливість вислати "добровольців", які є російськими найманцями, перекрити потік підтримки окупантів на Сході України та спробувати відновити межу між Росією й Україною до місця, з яким погоджувалися б обидві сторони", - сказав Болтон в інтерв'ю, організованому громадською організацією "Платформа Публічної Дипломатії", повідомляється в пресрелізі події.

Болтон додав, що це проєкт, який повинен мати високий пріоритет.

Він підкреслив, що необхідні рішучі дії США та інших країн НАТО з блокування будівництва і дії російського енергетичного проєкту "Північний потік 2".

"Я цілком розумію біду України з будівництвом трубопроводів, але ситуація для неї стане ще гірше, коли "Північний потік-2" буде введений в експлуатацію. І це неприпустимо, що західні європейці все ще відкидають пораду Маргарет Тетчер в 1980-х: "Не станьте залежними від російської нафти та природного газу", - підкреслив Болтон.