UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО і ЄС підпишуть нову декларацію про розширення співпраці

НАТО і Євросоюз співпрацюють в боротьбі з тероризмом, проведення військових навчань і кібероперацій.

Євросоюз і НАТО наступного місяця підпишуть нову декларацію про розширення співпраці. Про це заявив генсек альянсу Йенс Столтенберг на засіданні міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, повідомляє агентство "Анадолу". У засіданні також взяла участь Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

За словами Столтенберга, співпраця НАТО і ЄС останніми двома роками досягла найвищого рівня. На сьогодні вони співпрацюють у 74 різних сферах, у тому числі в боротьбі з тероризмом, проведенні військових навчань і кібероперацій.

"У липні ми підпишемо спільну декларацію з президентом Європейської ради Дональдом Туском і головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером для просування нашої подальшої взаємодії", – сказав Столтенберг.

НАТО четвертий рік поспіль збільшує витрати на оборону. За підсумками 2018 року члени альянсу збільшать свої витрати на оборону в порівнянні з попереднім роком ще на 3,82%.

Нагадаємо, президента України Петра Порошенка запросять на липневий саміт НАТО. Йенс Столтенберг не виключив проведення на полях саміту засідання комісії Україна-НАТО на найвищому рівні.