UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО бачить збільшення "ракетної загрози з боку Росії" — Столтенберг

Генсек вітає недавнє рішення щодо продовження Договору про скорочення ядерного озброєння між США та Росією.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про збільшення ракетної загрози з боку Росії. На пресконференції у Брюсселі за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу він підкреслив, що вітає нещодавнє рішення про продовження Договору про скорочення ядерного озброєння між США та Росією, пише "Європейська правда".

"Ми бачимо, що Росія продовжує розгортати нову дестабілізуючу ядерну зброю...Союзники погоджуються, що ми повинні продовжувати переглядати та адаптувати наші заходи стримування і захисту. В тому числі, коли йдеться про наростаючу ракетну загрозу з боку Росії", - сказав Столтенберг.

За його словами, всі союзники як і раніше твердо прихильні до контролю над ядерними озброєннями і вітають недавнє рішення про продовження Договору про скорочення ядерного озброєння між США і Росією.

"Це повинно стати початком зусиль щодо подальшого зміцнення міжнародного контролю над ядерними озброєннями. Нам потрібні угоди, які охоплюють більше зброї і більше країн, таких як Китай. Так що режим контролю над озброєннями повинен враховувати нові реалії", - сказав Столтенберг.

Генсек заявив, що Росія продовжує агресивну поведінку за кордоном, в тому числі проти своїх сусідів, а також нарощує військову міць в різних регіонах світу.

Читайте також: Столтенберг закликав країни НАТО не послаблювати боєготовність на тлі агресії Росії

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг вважає, що характер відносин Альянсу і Росії повинен змінитися. А окупація РФ Донбасу і Криму, інші агресивні дії, повинні знайти відображення у новій стратегічній концепції НАТО.

Як відомо, протягом 23-24 березня Північноатлантичний альянс проводить нараду на рівні міністрів закордонних справ для підготовки ґрунту до майбутнього саміту НАТО. Міністри планують обговорити основні виклики, серед яких, зокрема, діяльність РФ і підйом Китаю.

Нагадаємо, що Україна розраховує на отримання ПДЧ щодо членства в НАТО у найближчій перспективі.

Детальніше про те, як західні лідери відроджують трансатлантичну єдність у протидії новим загрозам і викликам, читайте в статті  Олексія Їжак «Захід зосереджується» в ZN.UA.