UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступного року Саміт НАТО відбудеться у Гаазі

Це перший випадок за 75-річну історію НАТО, коли саміт Альянсу проходитиме в Нідерландах.

Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот під час пресконференції заявила, що Саміт НАТО у 2025 році відбудеться у Гаазі. Про це повідомляє Укрінформ.

"Альянс зробив свій внесок у тривалий період миру в Європі й, таким чином, приніс нам економічне благо та процвітання. Нині НАТО, як альянс і як оборонний союз, важливіше, ніж будь-коли. У цій реальності Нідерланди готуються до саміту НАТО у 2025 році, ґрунтуючись на тому, що ми є один в одного в ці неспокійні часи", – зазначила очільниця МЗС.

За її словами, мир і безпеку не можна сприймати як належне.

Вона розповіла, що організація саміту обійдеться в €95 млн.

Водночас глава Гааги Ян ван Занен наголосив, що приймати Саміт НАТО у 2025 році – велика честь і величезна відповідальність.

Читайте також: Блінкен анонсував «нові кроки на підтримку України» на саміті НАТО у Вашингтоні та безпекову угоду зі США

Нагадаємо, цьогорічний саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться з 9 по 11 липня під головуванням генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Єнса Столтенберга.

Вказано, що святкування 75-ої річниці створення Альянсу заплановане на другу половину дня 9 липня. Офіційні заходи розпочнуться вже зранку 10 липня. Останні пресконференції мають відбутися у другій половині дня 11 липня.