UA / RU
Підтримати ZN.ua

Наступний на помилування: Пол Манафорт може бути виведений з-під звинувачення штату

Окружний прокурор Манхеттена оскаржить відхилення звинувачень Манафорта у Верховному суді Нью-Йорка.

У середу, 25 листопада, окружна прокуратура Манхеттена оголосила, що подає апеляцію до суду вищої інстанції Нью-Йорка на рішення про відхилення звинувачень проти Пола Манафорта, колишнього голови виборчої кампанії президента Трампа 2016 року, передає thehill.com.

Манафорт був звинувачений в суді штату Нью-Йорк в березні 2019 року в шахрайстві з іпотечними кредитом і пов'язаних з ним злочинах. У грудні 2019 року Суддя штату відхилив звинувачення, ухваливши, що вони частково збігаються зі звинуваченнями в банківському шахрайстві, з якими Манафорт зіткнувся в федеральному суді. Апеляційний суд Нью-Йорка підтвердив рішення судді в минулому місяці.

Офіс окружного прокурора зараз подає апеляцію до Верховного суду штату, Апеляційний суд Нью-Йорка.

Клопотання про оскарження зняття звинувачень було прийнято в зв'язку з тим, що Трамп повинен покинути свій пост в січні і потенційно може оформити кілька помилувань до закінчення терміну його повноважень. Президенти можуть помилувати або пом'якшити вироки тих, хто був засуджений за федеральні злочини, але не за злочини штату.

У 2018 році федеральний журі в Вірджинії визнало Манафорта винним в шахрайстві з банками і податковому шахрайстві у справі, порушеній колишнім спеціальним радником Робертом Мюллером. Перед початком окремого федерального судового процесу в Вашингтоні, округ Колумбія, Манфорт визнав себе винним за двома пунктами звинувачення в змові проти Сполучених Штатів і фальсифікації свідків.

Манафорт був засуджений до більш ніж семи років тюремного ув'язнення, але в травні він був звільнений з в'язниці і переведений в домашнє ув'язнення через побоювання з приводу пандемії коронавируса.

Читайте також: Трамп помилував свого колишнього радника з нацбезпеки Флінна, який брехав ФБР про зв'язки з РФ

Нагадаємо, Дональд Трамп зробить серію помилувань перед відходом.