UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Наступний крок до свободи": Тихановська оголосила про початок Народного страйку

"26 жовтня головна робота - показати, що ніхто не буде працювати на режим".

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що вийшов термін Народного Ультиматуму диктатору Лукашенко і оголосила про початок Народного страйку в Білорусі в понеділок, 26 жовтня. Про це вона написала в своєму Тelegram-каналі.

"Термін виконання вимог Народного Ультиматуму вийшов. Сьогодні починається Народний Страйк - наступний крок білорусів до свободи, припинення насильства і нових виборів. Білоруси знають: 26 жовтень головна робота - показати, що ніхто не буде працювати на режим. Працівники державних заводів і підприємств, транспортники і шахтарі, викладачі та студенти з самого ранку почали страйкувати ", - йдеться в повідомленні.

Тихановська висловила недію, що приватний бізнес, релігійні громади, культурні та спортивні діячі, айтішники підтримають страйкуючих і зупинять свою роботу на день.

За її словами, страйк держпідприємств - це важіль економічного тиску. А страйк приватних компаній - "прояв солідарності кожного з кожним". Оппозіціонер закликала приєднатися до страйку ряд великих підприємств Білорусі, в тому числі МАЗ, Білоруськалій та інші заводи.

Читайте також: У Мінську проходить стотисячний марш на підтримку "народного ультиматуму": чутні постріли і вибухи

Нагадаємо, Світлана Тихановська висунула Лукашенко ультиматум. За його умовами, до сьогоднішнього дня, Лукашенко повинен був оголосити про те що йде с поста президента, припинити насильство на вулицях і звільнити всіх політв'язнів. В іншому випадку, почнеться загальнонаціональний страйк, блокування доріг і обвал продажів на підприємствах держторгівлі.

Протести проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі тривають вже більше двох місяців. За цей час тисячі людей були затримані і побиті силовиками, щонайменше п'ять протестуючих загинули. Десятки людей зникли безвісти.