UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Нарешті і я потрапив в золотий фонд Білорусі» — Лукашенко перехворів коронавірусом

Президент Білорусі переніс хворобу безсимптомно, «такий висновок зробили лікарі».

Президент Білорусі Олександ Лукашенко заразився коронавірусом та переніс його "на ногах" без будь-яких симптомів. Про це повідомляє видання «БелТа», цитуючи главу країни.

"Я прошу вибачення за свій голос. Останнім часом доводиться дуже багато говорити. Але найдивовижніше те, що ви сьогодні зустрічаєтеся з людиною, що на ногах примудрилася перенести коронавірус. Такий вчора висновок лікарі зробили. Безсимптомно", - сказав глава держави.

Лукашенко зауважив, що у такому вигляді, тобто безсимптомно, коронавірус переносить 97% громадян.

«Слава богу, що мені вдалося потрапити в цю когорту безсимптомних. Нарешті і я потрапив в золотий фонд Білорусі, перенісши цей вірус", - завершив білоруський президент.

Читайте також: Мінус 320 млрд доларів: в ООН розповіли про наслідки світової пандемії для туризму

Нагадаємо, Лукашенко вважає, що інші країни беруть приклад з Білорусі в боротьбі з COVID-19Лукашенко зазначив, що білоруські методи використовує також "дружня, рідна Росія".

ВООЗ закликала Білорусь підготувати лікарні для інфікованих COVID-19, проте президент Лукашенко вперто відмовляється визнавати загрозу пандемії, називаючи "несусвітньою дурістю". Під натиском зростання кількості нових випадків інфікування змушена була відмовитися від проведення параду навіть сусідня Росія.