UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напруженість в Україні впливає на волатильність світових фінансових ринків

Коливання ринкових цін пари євро-долар підскочило до максимуму з листопада

Волатильність за класами активів різко зросла в понеділок: індикатор потенційних коливань обмінного курсу євро до долара досяг найвищого рівня з листопада 2020 року, а ключовий показник коливань акцій виріс до найвищого рівня більш як за два тижні, повідомляє Reuters.

Ринки злякалися пізно ввечері у п'ятницю після того, як США попередили, що російське вторгнення в Україну може статися "будь-якого дня". У неділю Сполучені Штати заявили, що Росія може створити несподіваний привід для нападу.

Показник волатильності акцій VIX, часто відомий як "індикатор страху" Уолл-стріт, виріс до найвищого рівня з 28 січня і склав 31 пункт, перебуваючи нижче 20 пунктів минулого тижня. Його європейський аналог (.V2TX) досяг найвищого рівня з 24 січня, торгуючись вище 33 пунктів, що на 8,5 пункти вище за день.

Читайте також: Індекс Біг-маку: за долар мають давати майже 12 гривень

Сплеск волатильності торкнувся також ринків валюти і облігацій, при цьому волатильність євро-долара за один місяць склала 7,6%. Наприкінці січня він був нижчим за 6%.

Раніше повідомлялося про те, що Російський фондовий ринок та рубль розпочали тиждень із падіння на тлі ситуації навколо України. Фондовий ринок РФ упав більш як на 5%.