UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напад Росії на Україну став би серйозною помилкою – МЗС Британії

Британія працює з союзниками НАТО для підтримки Києва.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що нове вторгнення Росії в Україну стало б серйозною помилкою.

"Напад Росії на Україну був би серйозною помилкою", - сказала Трасс агентству Reuters.

Вона додала, що Лондон тісно співпрацює зі своїми союзниками щодо НАТО для підтримки України.

"Ми дуже близькі союзники України й ми працюємо з партнерами в НАТО, а також безпосередньо з Україною, щоб переконатися, що вони повністю підтримуються", - сказав Трасс.

Пересування російських військ поблизу України викликало стурбованість на Заході тим, що Росія може готувати нове вторгнення. Росія неодноразово заперечувала, що має намір напасти на Україну, і заявляла, що може розгорнути війська там, де забажає, на своїй території. Кремль звинуватив Україну та НАТО у розпалюванні напруженості.

Росія організувала військові навчання в Чорному морі, в середу і заявила, що їй необхідно підвищити боєздатність своїх звичайних і ядерних сил через підвищену активність НАТО поблизу своїх кордонів. Сполучені Штати та НАТО сигналізували про свою підтримку України способами, які Москва вважає провокаційними, у тому числі через маневри військових кораблів цього місяця в Чорному морі та постачання патрульних катерів США українському військово-морському флоту.

Читайте також: Україна відмовилася вчинити національне самогубство. Продаж країни Росії призведе до катастрофи для Заходу – CEPA

Поки міжнародні лідери та світові ЗМІ продовжують міркувати про останнє нарощування Москвою військової присутності на українському кордоні, президент Росії Владімір Путін спокійно продовжує повільну анексію східної України. Пітер Дікінсон з Atlantic Coucil пише, що Путін створює неформальну імперію на Донбасі та що повільна анексія східної України продовжується.

Читайте також: Україна відмовилася вчинити національне самогубство. Продаж країни Росії призведе до катастрофи для Заходу – CEPA

У той час як Москва переміщає свої військові підрозділи поблизу українського кордону, створюючи загрозу вторгнення, Київ і Лондон підписали українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає виділення 1,7 млрд фунтів стерлінгів на розвиток та зміцнення оборонних можливостей українських Військово-морських сил. Про деталі угоди, про те, на які потреби піде кредит, — читайте у статті Володимира Кравченка «Україні дали грошей на флот: як це допоможе у війні з Росією».

Читайте також: Україна відмовилася вчинити національне самогубство. Продаж країни Росії призведе до катастрофи для Заходу – CEPA

Детальніше про нові тренди розвитку російсько-українського конфлікту читайте у статті представника ОРДО від України в ТКГ Сергія Гармаша «Кремль утомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію в Донбасі та дії Росії».