UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напад на будівлю ФСБ в Москві: помер ще один співробітник спецслужб Росії

Стрілянина в будівлі ФСБ на Луб'янці сталася ввечері 19 грудня.

У лікарні помер другий співробітник ФСБ Росії, якого напередодні поранили під час стрілянини на Луб'янці. У відомстві також підтвердили особу стрілка - це 39-річний житель Підмосков'я Євген Минюров, повідомили в Слідчому комітеті РФ.

Напад на будівлю ФСБ на Луб'янці стався ввечері 19 грудня. 20 грудня в Росії відзначають День працівника органів безпеки, або ж "День чекіста". Під час інциденту президент РФ Володимир Путін, полковник запасу ФСБ, перебував на святковому концерті в Кремлівському палаці.

"У ході розслідування встановлено особу нападника, це 39-річний житель Підмосков'я Євген Манюров. Встановлено, що увечері 19 грудня 2019 року біля будівлі ФСБ Росії на вулиці Велика Луб'янка він відкрив стрілянину в співробітників правоохоронних органів. В результаті один працівник загинув на місці, другий у важкому стані був доставлений в лікарню, де пізніше помер. Ще п'ять осіб, у тому числі одна цивільна особа, отримали поранення різного ступеня тяжкості. Дії нападника припинені в результаті спецоперації", - йдеться в повідомленні спікера СК РФ.

Перші постріли пролунали близько 18:00 за московським часом у четвер, 19 грудня. Озброєний автоматом або карабіном чоловік вів вогонь по будівлі Федеральної служби безпеки і співробітникам спецслужби. Його застрелили о 19:15, сапери оглянули рюкзак вбитого.

Читайте також: ФСБ РФ намагалася завербувати двох українців та тримала їх без води та їжі — СБУ

Спершу ФСБ повідомила про напад трьох озброєних чоловіків, двох з яких вбили у приймальні, а одному вдалося вибігти на вулицю. Однак згодом це повідомлення з офіційного сайту ФСБ видалили і розмістили нове. Воно свідчить, що нападник був один, і спільників у нього не було.

Також повідомлялося, що стрілок вів вогонь, забарикадувавшись у будинку на Великій Луб'янці. Пізніше уточнили, що він стріляв з-за колон будівлі в Фуркасівському провулку по вікнах будівлі ФСБ і співробітниках правоохоронних органів.

Спочатку ФСБ повідомляла про теракт, одна Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за фактом замаху на життя співробітників правоохоронних органів (ст. 217 Кримінального кодексу Росії).