UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найімовірніше Байден і Путін зустрінуться в Женеві – ЗМІ

Кореспондент NBC повідомив, що таку інформацію підтверджують кілька джерел у Білому домі.

Президент США Джо Байден та президент РФ Владімір Путін, скоріше за все, зустрінуться в Женеві, повідомив у Twitter кореспондент телеканалу NBC Джефф Беннет із посиланням на джерела в Білому домі. 

“Женева, Швейцарія, є найбільш вірогідним місцем для потенційної зустрічі Байдена і Путіна, кажуть NBC News чотири джерела в адміністрації. На початку цього місяця Байден заявив, що його "надія і очікування" зустрітися з Путіним під час його запланованого візиту до Європи в червні”, - написав Беннет.

Читайте також: У Москві назвали можливе місце зустрічі Байдена з Путіним

Нагадаємо, у червні Джо Байден відвідає три саміту в Європі: саміт лідерів G7 у  Корнволлі, а також саміт США-ЄС і саміт НАТО в Брюсселі.

Під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним 13 квітня Байден запропонував йому зустрітися на нейтральній території.

Раніше Джо Байден заявив про те, що має намір обговорити з Путіним хакерську атаку з боку Росії на американську компанію Colonial Pipelinе, яка відбулася на початку травня.  Також повідомлялося про те, що під час зустрічі сторони можуть підняти питання безпеки та контролю озброєнь.