UA / RU
Підтримати ZN.ua

Надання ракет Taurus не обговорювалася — заступниця Пісторіуса підбила підсумки Рамштайну

Мова йшла про посилення української ППО.

Надання Україні крилатих ракет Taurus не обговорювалося під час засідання у форматі Рамштайн. Про це сказала Держсекретар Міноборони Німеччини Семьтє Мьоллер, повідомляє видання Frankfurter Allgemeine.

"Протиповітряна оборона, протиповітряна оборона, протиповітряна оборона. Ось що було об'єктом обговорень на засіданні. Німеччина продовжує непохитно стояти на боці України. Країну потрібно продовжувати підтримувати, особливо в найближчі місяці, тому що буде важко", - сказала чиновниця.

Читайте також: Ракети Taurus від Німеччини. Чому ця зброя така важлива для України?

Раніше глава оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус окреслював, які поставки зброї готує Берлін для ЗСУ найближчим часом.

"Ми постачаємо додаткові боєприпаси: фугасні, для мінометів, протимінні, адже боєприпаси – це те, що зараз потрібно Україні. Допомога також має включати захищені транспортні засоби та системи розмінування. Ми підтримуємо те, у чому ми вміємо і що найбільше потрібно Україні", — сказав Пісторіус.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає додаткові зенітні самохідні артилерійські установки Gepard виробництва Німеччини для захисту своєї енергетичної системи.