UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ відкрило справу проти президента ФФУ

Водночас голова САП Холодницький попросив відсторонити його від справи.

Детективи НАБУ розпочали розслідування щодо президента Федерації футболу України Андрія Павелка та кількох його колег у справі щодо можливих зловживань при фінансуванні з державного бюджету робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Як повідомили у відомстві у четвер, справу відкрили на підставі звернень громадських організацій та після публікацій відповідних матеріалів у пресі.

"Відомості до ЄРДР внесені на виконання ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України. Попередня правова кваліфікація – ст. 366-1, ч.3 ст.368-2, ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України". – йдеться у повідомленні бюро.

Водночас керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що попросив відсторонити його особисто від процесуального керівництва у справі, адже вбачає потенційний конфлікт інтересів, оскільки є заступником голови Федерації футболу України.

"Я подав рапорт до Генерального прокурора із проханням відсторонити мене від здійснення процесуального керівництва у цьому провадженні, оскільки вбачаю потенційний конфлікт інтересів", - пояснив Холодницький у коментарі "Громадському".

Раніше видання "Наші гроші" оприлюднило розслідування, згідно з яким збудований Федерацією футболу України за кошти УЄФА комерційний завод із виробництва штучного покриття для футбольних полів отримує бюджетні підряди через дискримінаційну вимогу. За даними журналістів, з кінця 2017-го року компанія "ФФУ Продакшн", комерційна донька ФФУ, отримала поза конкурсом 66 замовлень на майже 95 млн гривень у Києві.