UA / RU
Підтримати ZN.ua

На військовій базі в Ізраїлі є загиблі через дронову атаку "Хезболли"

Загалом більше пів сотні постраждалих.

Ізраїльський солдат охороняє територію після атаки безпілотника "Хезболли", який призвів до десятків поранених / 13 жовтня 2024 року

Ізраїльський солдат охороняє територію після атаки безпілотника "Хезболли", який призвів до десятків поранених / 13 жовтня 2024 року

У неділю, 13 жовтня, внаслідок атаки безпілотників, спрямованої на військову базу в районі Біньяміни, загинули щонайменше чотири ізраїльські солдати, а ще семеро отримали поранення.

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Читайте також: Лідер «Хезболли» Вафік Сафа у критичному стані після авіаудару Ізраїля по Бейруту – ЗМІ

Також один із безпілотників, запущених бойовиками угруповання "Хезболла", завдав удару по зібранню людей. За офіційними даними, десятки громадян зазнали поранень. Постраждалих госпіталізували до лікарень для надання невідкладної медичної допомоги.

Військове командування ЦАХАЛ уточнило, що наразі триває розслідування обставин інциденту.

Водночас, Армія оборони Ізраїлю заявила про інтенсивні авіаудари проти об’єктів угруповання "Хезболла" на території Лівану. За останні 24 години ізраїльські Військово-повітряні сили уразили близько 200 цілей, включаючи ракетні установки, командні пункти, бойові позиції та осередки терористів.

Читайте також: ХАМАС хотів, щоб Іран приєднався до нападу 7 жовтня – секретні документи 

Нагадаємо, ці події відбуваються на тлі загострення конфлікту між Ізраїлем і "Хезболлою", що призвело до зростання напруженості на північному кордоні країни.