UA / RU
Підтримати ZN.ua

На компаньйонів п'яних людей, які порушили закон, у Китаї також почнуть подавати до суду

Штраф можна буде отримати, наприклад, за те, що товариш по чарці не завадив другу сісти за кермо в нетверезому вигляді.

У Китаї співбутильників п'яних людей, які порушать закон, тепер також будуть притягувати до відповідальності в суді, передає The Insider з посиланням на китайський телеканал CCTV.

Цивільні суди Китаю зможуть притягати до відповідальності за:

Дані принципи поведінки влада Китаю просуває вже близько року, проте саме зараз серйозно заговорили про юридичну відповідальність.

На минулих вихідних в урядовому звіті згадувалася ситуація, в якій п'яний водій в'їхав у річку та втопився. Батько загиблого подав до суду на товаришів сина, які пили разом із ним, проте не зупинили, коли той сідав п'яним за кермо. П'ятеро собутильників виплатили батькові по 2350 доларів компенсації.

Також згадується випадок у серпні, коли п'яний чоловік, який заснув за кермом, на 40 хвилин перекрив дорогу в провінції Цзянсу.

Крім того, нещодавно співробітниця Alibaba заявила, що вона зазнала сексуального насильства з боку свого керівника та клієнта під час робочої поїздки у липні, під час якої вони активно розпивали спиртні напої.

Читайте також: У Мінекономіки хочуть підвищити мінімальні ціни на алкоголь

Вживання алкоголю в Китаї є однією з важливих складових бізнес-зустріч. Відмова від спільної випивки може розцінюватися як неповага і може позбавити шансу на новий проєкт або просування кар'єрними сходами. У серпні головний орган з нагляду за боротьбою з корупцією в Китаї назвав культуру вживання алкоголю в країні "огидною" і заявив, що випадки зловживань пов'язані з "токсичним робочим середовищем" та "відсутністю прозорості".

В Україні, як і в більшості країн світу, також гостро стоїть проблема негативних наслідків вживання алкоголю. У лютому Верховна Рада посилила відповідальність за порушення правил дорожнього руху у стані алкогольного сп'яніння.