UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Тайвані арештували колишнього очільника столиці у справі про корупцію

Він заперечує звинувачення.

Колишнього очільника Тайбею Ке Вень Чже, який очолює невелику опозиційну партію, заарештували в рамках розслідування справи про корупцію. Його звинувачують у використанні коштів передвиборчої кампанії на купівлю офісного приміщення, повідомляє Reuters.

Ке Вень Чже очолював столицю Тайваню з 2014 по 2022 рік та посів третє місце на президентських виборах у січні. Слідчі провели обшук у його будинку та кілька годин його допитували, повідомила Народна партія Тайваню (TPP), частиною якої є Ке Вень Чже. Ексочільник Тайбею заперечує звинувачення.

Читайте також: Президент Тайваню: Ми не хочемо, щоб нами керувала Комуністична партія Китаю

"Я знаю, що у мене немає проблем", — заявив він.

TPP закликала суд "ретельно перевірити законність процедури арешту" Ке Вень Чже. Він та партія вже визнали, що кошти на виборчу кампанію під час президентських перегонів були неправильно розподілені. Ке заявив, що тимчасово залишить посаду голови партії, поки йде розслідування та вибачився перед прихильниками політичної сили.

Раніше на Тайвані суд визнав винними вісьмох осіб, у тому числі чинних і відставних військовослужбовців, у зборі секретної інформації для Китаю. Вирок для них передбачає покарання від 1,5 до 13 років ув'язнення.