UA / RU
Підтримати ZN.ua

На сайті Держдепартаменту США переписали біографію Трампа, «скоротивши» термін його повноважень

За цим може стояти незадоволений співробітник

На сайті Державного департаменту США невідомі відредагували біографію чинного президента США Дональда Трампа, змінивши термін закінчення його повноважень на 11 січня.

На це звернув увагу журналіст BuzzFeed News Крістофер Міллер, написавши про це в своєму Twitter

«Повноваження Дональда Д. Трампа закінчуються 11.01.2021 в 19:49:00», - йдеться в біографії Трампа на сайті Держдепартаменту.

Крім того, біографію віцепрезидента Майка Пенса теж змінили таким чином, щоб термін його повноважень «закінчувався» 11 сiчня 2021 року в 19:44:22. BuzzFeed News пише, що Пенс вже доручив провести внутрішнє розслідування.

Пізніше сторінки з біографіями Трампа і Пенса стали недоступні.

Журналіст з посиланням на джерело повідомило, що за цим може стояти «незадоволений співробітник».

Насправді термін повноважень Трампа закінчується 20 січня, в день інавгурації обраного президента Джо Байдена.

У Конгресі вже зареєстрували проект резолюції про імпічмент Дональда Трампа. У проєкті резолюції про імпічмент вказана одна стаття звинувачення - «підбурювання до заколоту».

25-а поправка до Конституції США була прийнята в 1967 році. Вона визначає порядок передачі віцепрезиденту повноважень президента в екстрених випадках. Поправка передбачає можливість дострокового усунення президента, якщо віцепрезидент та інші високопоставлені представники адміністрації подадуть до Конгресу повідомлення про те, що президент недієздатний і не може виконувати свої обов'язки.