UA / RU
Підтримати ZN.ua

На прес-конференції Путіна запитання українського журналіста зустріли криками "Провокація!"

Роман Цимбалюк запитав, чи продовжить президент РФ ігнорувати російських полонених в Україні.

Кореспондент агентства УНІАН Роман Цимбалюк на щорічній прес-конференції президента Росії Володимира Путіна задав питання про долю затриманих в Україні росіян, на що журналісти у залі відреагували криками "Провокація" і несхвальними вигуками.

Путін попросив аудиторію заспокоїтися і дати українському журналісту, який акцентував на веденні Росією війни в Донбасі, закінчити своє запитання.

Цимбалюк згадав, що на сході України помічали військовослужбовців з Бурятії, а в кінці свого виступу запитав, чи продовжить Путін ігнорувати російських полонених і чи обміняє їх на засуджених українців у РФ.

"Ви ніколи не приховували, що відправляєте людей в Донбас "вирішувати питання", на щастя, наші військові знають, що з ними робити. Ваші "решатели" потрапляють в полон в Україні. Ви не хочете влаштувати обмін - полонених росіян на тих, хто арештований і посаджений в Росії?" – запитав Цимбалюк.

Відразу після того, як пролунало запитання журналіста УНІАН, Путін передав слово кореспондентці "РИА Новости", яка задала питання про Міхеіла Саакашвілі та виконання Мінських угод.

Путін спочатку відповів на запитання від російського видання, а потім заявив про те, що російської армії на території Донбасу немає. Він також додав, що питанням обміну затриманими з Україною займається Віктор Медведчук.

Президент РФ також заявив про те, що Україна постійно змінює список людей на обмін і запропонував знайти вирішення цього питання до Різдва. Слова Цимбалюка про те, що влада РФ ігнорує затриманих в Україні росіян, Путін не прокоментував.

Читайте також: Путін не бачить необхідності включати США в "нормандську четвірку"

Під час прес-конференції Володимир Путін також заявив про те, що українські націоналісти влаштують різанину "гірше ніж в Сребрениці", якщо бойовики "ДНР" і "ЛНР" складуть зброю в Донбасі.