UA / RU
Підтримати ZN.ua

На півдні Філіппін повстанці-ісламісти захопили 300 заручників для "живого щита"

Повстанці-ісламісти взяли в облогу портове філіппінське місто Замбоанга. Захоплених у заручники мирних жителів вони використовують замість "живого щита".

На півдні Філіппін другий день тривають запеклі зіткнення армії і повстанців-ісламістів.

В околицях великого портового міста Замбоанга бойовики Фронту національного звільнення Моро захопили в заручники до 300 мирних жителів, передає новинний інтернет-портал GMA News з посиланням на місцеву владу.

Ісламісти вже контролюють шість прибережних сіл неподалік від міста і намагаються прорватися в центр. Повідомляється про загибель шести осіб з числа військових і мирних жителів і 24 поранених.

"Ми бачимо, що їх (заручників) використовують як "живих щитів", - заявила мер міста Ісабель Клімако-Салазар. За її оцінкою, кількість заручників дещо менша - близько 170 осіб.

З передмість Замбоанги евакуйовано 1,5 тисячі мирних жителів, в місті скасовано заняття у школах, не працюють підприємства та установи.

Філіппінські збройні сили і поліція оточили контрольовані повстанцями села і зараз перекидають у цей район підкріплення.

Національно-визвольний фронт Моро до 1990 року вважався найбільшою повстанською силою на Філіппінах. Члени угруповання домагаються створення незалежної ісламської держави на острові Мінданао.

У 1996 році повстанці підписали мирну угоду з урядом. За 40 років конфлікту на півдні Філіппін загинули більше 120 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

Малайзія стягнула на Борнео війська і вибила з села філіппінських повстанців

Китай випустив глобуси, на яких привласнив собі майже всі Південно-Китайське море

Влада Колумбії пішла на переговори з повстанцями з Армії національного визволення