UA / RU
Підтримати ZN.ua

На кордоні Мексики та США знайшли 42 трупи

На даний момент проводиться експертиза для визначення статі та ідентифікації загиблих.

Мексиканська пошукова група Madres Buscadoras de Sonora, що складається з родичів зниклих людей, виявила братську могилу з останками 42 осіб біля курортного міста Пуерто-Пеньяско в штаті Арізона, що на південь від кордону з США, повідомляє телеканал Fox News.

Згідно з отриманою інформацією, 24 жовтня пошуковці виявили 12 скелетів в одязі і одне тіло, яке розкладалося, в ямі в пустелі Каліфорнійського затоки. Вже на наступний день кількість загиблих зросла до 27, а до суботи, 26 жовтня, загальне число досягло 42.

Невідомо, як давно останки були поховані, проте два тіла – в стані розкладу, що вказує на їх недавнє поховання, а більшість останків – скелети. Проводиться експертиза для визначення статі та ідентифікації особистостей. Принаймні два тіла могли належати жінкам.

Як повідомлялося, Дональд Трамп планує отримати від Конгресу ще 8,6 мільярда доларів з бюджету на будівництво обіцяної їм 722-мильної загороджувальної стіни на кордоні із Мексикою.

Відмова конгресменів виділити гроші на будівництво бар'єру стала причиною найбільш тривалого в історії США припинення роботи уряду - "шатдаун" тривав 35 днів. Під час бездіяльності уряду у відпустку за свій рахунок були відправлені близько 800 тисяч держслужбовців. У США порушилася діяльність кількох аеропортів, заяви про те, що співробітники правоохоронних органів не могли виконувати свою роботу в повну силу, допомогли переконати Трампа в короткостроковому рішенні знову відкрити уряд.

15 лютого президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у США. Таким чином він має намір отримати $ 5,7 мільярдів, необхідні на будівництво стіни на південному американської кордоні з Мексикою в обхід Конгресу.

Питання міграції є ключовими для Трампа. Під час виборчої кампанії 2016 року Дональд Трамп пообіцяв побудувати стіну на південному американському кордоні із Мексикою, щоб скоротити число нелегальних мігрантів, які потрапляють в США. Однак у цьому питанні йому постійно ставлять палиці в колеса представники Демократичної партії США, які контролюють Палату представників американського Конгресу.