UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Кіпрі відбудеться другий тур виборів

За президентське крісло змагаються чинний президент і кандидат від комуністів.

У другий тур президентських виборів на Кіпрі проходять чинний президент Нікос Анастасіадіс та кандидат від комуністичної партії (Прогресивної партії трудового народу) Ставрос Малас, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на exit poll.

За його даними, Анастасіадіс набирає 40%-42% голосів виборців, а Маллас - 27-32% голосів, далі йде кандидат від Демократичної партії Ніколас Пападопулос - 21%-24%.

Главу кіпрської держави обирають на п'ять років прямим таємним голосуванням. Другий тур буде проведено 4 лютого, у ньому візьмуть участь два кандидати, що набрали найбільше голосів у першому турі.

За даними соцопитувань, які публікувалися перед першим туром, Анастасіадіс перемагає у другому турі будь-якого опонента.

Нагадаємо, раніше президентські вибори відбулися у Чеській Республіці. У другому турі президентських виборів з невеликим відривом переміг чинний голова держави Мілош Земан. Він обійшов свого конкурента, колишнього голову Академії наук Іржі Драгоша, набравши на 200 тисяч більше голосів.