UA / RU
Підтримати ZN.ua

На газопроводі поблизу Швеції виявили четверте місце витоку газу – Reuters

Цілісність «Північних потоків» продовжує дивним чином порушуватись. Пошкодження зафіксовані в економічних зонах двох країн.

Нещодавно на газопроводах «Північний потік 1» та «Північний потік 2» виявили одразу три витоки палива у відкритому морі. Проте як виявилося це не єдині місця пошкодження газогону. Берегова охорона Швеції виявила четверте місце витоку блакитного палива, повідомляє Reuters.

У Європейському союзі виникли підозри щодо імовірного саботажу і пообіцяли «жорстку» відповідь на будь-яке навмисне порушення енергетичної інфраструктури ЄС. Нововідкрите місце пошкодження труби знаходить в територіальних водах Швеції. 

«Два з цих чотирьох [витоків - ред.] перебувають у винятковій економічній зоні Швеції», — заявила представниця берегової охорони Дженні Ларссон.

Читайте також: Три витоки на газопроводі за один день говорять про те, що Кремль готовий руйнувати енергетичну інфраструктуру – Bloomberg

За офіційною інформацією, два інші пошкодження перебувають у економічній зоні Данії.

Тим часом екологи вже б'ють на сполох. Внаслідок порушення герметичності газогону в атмосферу потрапить близько 300 тисяч тонн метану, що відповідає приблизно одному відсотку загального річного обсягу викидів Німеччини.