UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Філіппінах розбився військовий літак, 45 людей загинули

Борт із військовими не зміг сісти на злітно-посадкову смугу.

На Філіппінах розбився літак Lockheed C-130 Hercules з військовими на борту, повідомляє ABC News. На борту знаходилися 92 людини, зокрема вісім членів екіпажу. На місці аварії розгорнуто пошуково-рятувальну операцію, 40 постраждалих доправили до лікарні.

У перші години після аварії повідомлялося про 17 загиблих, згодом стало відомо про загибель 45 осіб.

Літак перевозив військових з міста Кагаян-де-Оро у гірський район провінції Сулу для посилення позицій у боротьбі з бойовиками ісламістського угруповання «Абу Сайяф», повідомив командувач Збройними силами генерал Сіріліто Собежана.

Близько опівдня 4 червня (за місцевим часом) літак впав неподалік від села Бангкал у місті Патікул. За попередньою версією, військовий борт розбився після того, як не зміг сісти на злітно-посадкову смугу.

Читайте також: У Росії розбився вертоліт Росгвардіі. Ніхто не вижив

Lockheed C-130 Hercules, який потрапив в аварію, був одним з двох літаків, переданих ВВС Філіппін у межах цьогорічної військової допомоги США.

Місцеві військові на умовах анонімності розповіли Associated Press, що злітна смуга у Холо коротша, ніж в інших районах країни, і пілотам складніше коригувати власні дії у випадку промаху.