UA / RU
Підтримати ZN.ua

На дні Яванського моря знайшли корпус літака AirAsia - ЗМІ

Об'єкт виявлений на глибині 24-30 метрів.

Пошуково-рятувальне агентство Індонезії отримало з допомогою гідролокатора зображення предмета на дні Яванського моря, який може бути відсутнім літаком AirAsia, пише The Wall Street Journal.

На знімку, отриманому фахівцями на індонезійському кораблі ВМФ, предмет, який нагадує перевернутий фюзеляж, що лежить на дні океану. Об'єкт знаходиться на глибині приблизно 24-30 м.

За наявними оцінками, корпус літака знаходиться на відстані приблизно 3,5 км від того місця, де у вівторок, 30 грудня, був виявлений плаває на поверхні води сміття.

28 грудня зниклий з радарів літак малазійських авіаліній Air Asia впав у воду у індонезійського острова Белитунг, повідомив спікер Національної пошуково-рятувальної служби Індонезії Суприанди Минггу. Як повідомляє BBC, на борту літака знаходилося 162 людини, включаючи екіпаж. Більшість пасажирів були громадянами Індонезії, також були громадяни Малайзії, Південній Кореї, Великобританії.

У вівторок, 30 грудня, повідомлялося, що знайдені предмети, схожі на уламки літака AirAsia. Також індонезійські рятувальники витягни з води понад 40 тіл пасажирів, загиблих у катастрофі.