UA / RU
Підтримати ZN.ua

На час зустрічі Трампа і Кім Чен Ина частково закриють повітряний простір Сінгапуру

Саміт у Сінгапурі відбудеться 12 червня.

Повітряний простір Сінгапуру буде закрито на час переговорів між лідерами США і КНДР Дональдом Трампом і Кім Чен Ином, запланованих на 12 червня. Про це повідомляє новинний портал Channel News Asia з посиланням на сьогоднішнє повідомлення Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) та Федерального управління цивільної авіації США (FAA).

У повідомленні говориться, що польоти авіації над Сінгапуром будуть тимчасово обмежені 11, 12 і 13 червня. Літаки, що прибувають у сінгапурський міжнародний аеропорт Чангі, мають зменшувати швидкість, також будуть введені деякі обмеження на використання злітно-посадкової смуги "з міркувань національної безпеки".

ICAO окремо просить пілотів триматися подалі від авіабази Пайя Лебар, військового об'єкта на сході острова, яку використовували американські президенти під час минулих візитів. У повідомленні зазначено, що літаки-порушники "можуть бути перехоплені".

Крім того, Сінгапур на 10 – 14 червня визначив деякі райони міста як "області особливих заходів". Вони включають центральний район, де розташовані міністерство закордонних справ країни, американське посольство і кілька готелів, а також острів Сентоса на півдні, де заплановано проведення саміту. Також в цих областях будуть заборонені польоти безпілотників.

Нагадаємо, дата і місце зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина були узгоджені під час візиту держсекретаря США Майка Помпео до КНДР 9 травня. За словами Трампа, підготовка до саміту йде дуже добре. Президент США висловив сподівання на успішне вирішення всіх протиріч, що накопичилися між країнами.