UA / RU
Підтримати ZN.ua

На борту зниклого літака EgyptAir перебували громадяни 12 країн

EgyptAir підтвердила, що на борту A320 перебували 56 пасажирів, серед них три дитини.

Авіакомпанія EgyptAir повідомила, що на її борту літака, який зник з екранів радарів над Середземним морем, перебували громадяни 12 країн. Катастрофа літака A320 імовірно сталася біля берегів грецького острова Карпатос.

У повідомленні, опублікованому в офіційному твіттері авіакомпанії, говориться, що серед пасажирів були, в числі інших 15 громадян Франції та 30 єгиптян. На борту також були по одному пасажиру з Канади, Португалії, Бельгії і Великобританії.

Крім того, серед пасажирів були громадяни Судану, Чаду, Португалії, Алжиру, Іраку, Кувейту і Саудівської Аравії.

Авіакомпанія EgyptAir підтвердила, що на борту зниклого лайнера A320 перебували 56 пасажирів, серед них три дитини.

Раніше віце-голова ради директорів компанії Ахмед Абдель сказав, що в літаку летіли 66 осіб: 56 пасажирів 3 охоронця, 2 пілота і 5 бортпровідників.

Пілот літака налітав 6 275 годин, з них 2 101 годину на A320. Його напарник має 2766 годин нальоту.

Літак був зібраний в 2003 році.

Також стало відомо, що екіпаж зниклого в ніч на четвер над Середземним морем єгипетського літака A320 не подавав сигналів про надзвичайні ситуації на борту. Про це повідомив телеканалу CNN віце-голова ради директорів EgyptAir Ахмед Абдель.

За його словами, пошуково-рятувальні загони прибули в район ймовірної катастрофи. За його словами, через деякий час, повинна з'явитися нова інформація, так як близько години тому сонце почало висвітлювати це місце досить добре.

Літак виконував рейс Париж - Каїр. Близько 3:45 за київським часом диспетчери втратили зв'язок з екіпажем. При цьому пілоти не подавали тривожних сигналів. A320 імовірно впав у 50-65 кілометрах від північного узбережжя Єгипту. На його борту перебували 56 пасажирів і 10 членів екіпажу.

В район катастрофи вирушили пошуково-рятувальні загони Єгипту і Греції.