UA / RU
Підтримати ZN.ua

На А321 технічна несправність не виявлена - глава Airbus

Airbus не буде здійснювати ніяких технічний дій, які стосуються авіапарку A321.

У понеділок, 9 листопада, глава європейського авіабудівного концерну Airbus Фабріс Брежьє заявив, що на даний момент не виявлено ніяких технічних несправностей, які могли б стати причиною краху російського літака А321 над Єгиптом.

"Дані, отримані в ході розслідування, не дають підстав для здійснення нами будь-яких технічних дій, що стосуються авіапарку A321", - сказав Брежьє.

Також він підкреслив, що "необхідно дочекатися результатів розслідування".

Раніше "Комерсант" повідомив, що єгипетські експерти підтвердили вибух бомби на борту A321. "Кваліфікація" синайських бойовиків дозволяє їм створити і грамотно закласти бомбу на борт літака.

Версію про вибух бомби на борту A321 анонімно підтвердили судово-медичні експерти з Єгипту, які обстежили тіла жертв катастрофи. За їх словами, аналіз пошкоджень, зокрема поділ багатьох тіл на фрагменти, свідчив про те, що деякі пасажири рейсу загинули ще в повітрі від мінно-вибухових травм.

Нагадаємо, в ніч на четвер ЗМІ розповсюдили інформацію, що розвідка США дізналася про бомбу на борту А321 завдяки перехопленню даних. Імовірно бомбу заклали прихильники "Ісламської держави" або пов'язані з ним угруповання. Тим не менше, посол Російської Федерації в Єгипті заперечує теракт на борту А321.

Зазначимо, розшифровка бортових самописців А321 не допомогла встановити причину аварії. Протягом двадцяти хвилин польоту всі системи літака працювали в штатному режимі. Потім відбулася подія, що спричинила одномоментне відключення фіксації всіх параметрів роботи систем А321.

Пасажирський лайнер російської компанії "Когалимавіа", який прямував з Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, зазнав аварії через 23 хвилини після вильоту на півночі єгипетського півострова Синай. Всі 224 людини, що знаходилися на борту, загинули. Серед них було 25 дітей.